Strategisch adviseur Vastgoedbedrijf


Max € 77.500 (fulltime) | 24 - 32 uur | Sluitingsdatum 17 oktober 2018

De gemeente Almere is de trotse bezitter van meer dan 300 gebouwen in onze stad. Panden met een grote financiële én maatschappelijke waarde. Almere investeert, al sinds haar bestaan, in maatschappelijk vastgoed om een goed voorzieningenniveau te creëren. De vastgoedportefeuille bevat een aantal ware parels, zoals: gebouw De Kunstlinie waarin de Schouwburg van Almere haar plaats heeft gevonden, De Nieuwe Bibliotheek in Almere Centrum en de Topsporthal in Almere Poort. Zij geven de stad letterlijk een gezicht, landmarks in een nog steeds groeiende stad.

En daaraan toegevoegd begin dit jaar het eerste Upcyclecentrum van Nederland. Het nieuwe Upcyclecentrum draagt bij aan de circulaire economie waarin grondstoffen zo optimaal mogelijk worden hergebruikt. Het gebouw is grotendeels opgebouwd uit duurzame en hergebruikte materialen van onder meer gesloopte panden in Almere-Haven. Ook levert het Upcyclecentrum een positieve bijdrage aan de opgave om in 2020 van Almere een afvalloze en energieneutrale stad te willen maken.

Wat ga je doen

Jij hebt de lead in de strategische beleidslijn en bent het aanspreekpunt en de adviseur met betrekking tot het vastgoedbeleid in brede zin. Je onderhuidt je vaknetwerk, publiceert, spreekt op seminars en kan mensen inspireren. Je legt verbinding met andere vakgebieden en zorgt dat op dezelfde manier wordt gewerkt. Je borgt de kwaliteit, zorgt voor kaders en coacht mensen bij de juiste toepassing van kaders.


• Je ondersteunt en adviseert het management bij het vertalen van de resultaten van de gemeentelijke vastgoedexploitaties in een samenhangend vastgoedbeleid.

• Je onderhoudt contacten met relevante stakeholders in de vastgoedwereld en beschikt hiertoe over een relevant netwerk.

• Je bent het eerste aanspreekpunt voor markt- en vakontwikkelingen betreffende vastgoedontwikkeling en beheer.

• Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het vastgoedbeleid, het operationeel maken ervan alsmede de controle op de juiste toepassing ervan. Daartoe toets jij projecten en plannen aan het vastgoedbeleid.


Het Vastgoedbedrijf van de gemeente Almere is de centrale vastgoedorganisatie die optreedt als eigenaar van al het gemeentelijk vastgoed. Wij werken aan het onderhoud, de verhuur, het beheer en de renovatie van het vastgoed, maar ontwikkelen ook nieuwbouw en begeleiden de uitvoering hiervan. Het Vastgoedbedrijf vervult de rol van portefeuillemanager, assetmanager (bemiddelt aan- en verkoop van onroerend goed), propertymanager (naast onderhoud en beheer ook systeem- en keten denken) en vastgoedontwikkelaar. Daarnaast treden wij op als gemeentelijk vastgoedmakelaar (omgaan met huurders en tussenpersoon). Wij zijn kwaliteitsbewaker en treden op als adviseur en opdrachtgever bij zowel nieuwbouw, onderhoud als grootschalige renovaties. Wij voeren de bouwdirectie en houden toezicht op de uitvoering van de bouwwerkzaamheden van scholen, brandweerkazernes, zwembaden, sportaccommodaties en al het overige gemeentelijk vastgoed.

Wat breng je mee

Jij denkt en werkt op academisch niveau met bij voorkeur een MRE of soortgelijke opleiding. Je hebt ruime ervaring in een gelijksoortige functie. Jij hebt brede kennis en ervaring op het gebied van vastgoedbeheer, affiniteit met vastgoedvraagstukken en bent in staat deze te doorgronden en te vertalen. Jij bent een stevige persoonlijkheid met visie op vastgoedbeleid. Een strateeg die zich thuis voelt binnen een sterk multidiscplinaire klantgerichte eenheid en gevoel voor en visie op bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen. Je bent beleidsmatig sterk en bedreven in het schrijven van bestuurlijke voorstellen en het presenteren hiervan.

Het Vastgoedbedrijf heeft in 2017 en 2018 de erkenning Great Place to Work gekregen. Met trots en plezier voeren wij dagelijks onze werkaamheden uit. ‘Het Gemeente Almere Vastgoedbedrijf neemt de mening van haar medewerkers serieus. Zo serieus, dat het Vastgoedbedrijf samen met haar medewerkers de toekomstvisie van de organisatie vormgaf. Persoonlijk leiderschap, in de context van zelfsturing, ziet deze werkgever hierbij als de sleutel tot succes. Niet voor niets ervaren de medewerkers van deze organisatie veel verantwoordelijkheid en krijgen zij vele ontwikkelmogelijkheden aangereikt.' https://www.bestworkplaces.nl/vermeldingen/2018-gemeente-almere-vastgoedbedrijf

Meer weten over de vacature?

Pieter Truijens, Hoofd Vastgoedbedrijf,

vertelt je er graag meer over, telefoon 06- 31978782.

Meer weten over werken bij gemeente Almere?

Neem dan contact op met Willem van Beurden, corporate recruiter.
Het aanbod


We bieden je een verantwoordelijke, veelzijdige en uitdagende functie. Wij hechten veel waarde aan een gezonde balans tussen werk en privé. Wij staan voor een open structuur en principes die horen bij een GreatPlaceToWork.


Naast veel ruimte om je te ontwikkelen, ontvang je:


  • Max € 5.520,- + 17,05% vrij keuzebudget bovenop je salaris
  • ADV opbouw door meer uren per week te werken, waardoor je vrije dagen kunnen oplopen tot ca. 10 weken per jaar
  • Ruime reiskostenvergoeding
  • Ruimhartige ouderschapsverlof regeling
  • Mantelzorgvriendelijke organisatie